Monique Mourits nieuwe voorzitter RvT Theater Utrecht

vrijdag 11 december 2020

Monique Mourits wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Theater Utrecht. Mourits, die al sinds 2013 in de RvT zat, is momenteel werkzaam als Director Communications & Marketing bij de Universiteit Utrecht. Ze neemt per december het voorzitterstokje over van Steven de Waal. Mourits is trots op wat de afgelopen jaren bereikt is met het gezelschap en kijkt uit naar de nieuwe koers en de realisatie van het nieuwe en ambitieuze kunstenplan 2021-2024.

Het gezelschap – dat onder leiding staat van artistiek directeur Thibaud Delpeut en algemeen directeur Anne Marie Hoogland - bouwt verder aan technologische innovatie in het theater, interdisciplinair werk, co-creatie en het bereiken van een divers en jong publiek.

Steven de Waal heeft sinds de start van Theater Utrecht in 2012 (destijds nog onder de naam De Utrechtse Spelen) met veel bevlogenheid en betrokkenheid een uitstekende basis gelegd voor een gezonde organisatie met een sterk en uitgesproken profiel. De Waal is oprichter van Public Space Foundation en actief als ondernemer, bestuursvoorzitter, strategie consultant en publicist/wetenschapper. Als actief burger is hij nu en in het recente verleden nauw betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties in Utrecht zoals FC Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Utrecht Development Board en RTV Utrecht.