Wijkjury Utrecht Kickoff

maandag 01 november 2021

Zaterdag 30 oktober 2021 vond de kickoff plaats van de Wijkjury Utrecht ‘21-‘22. Een nieuwe groep mensen uit alle wijken van de stad die nooit naar theater gaan, en vanaf nu een seizoen lang elke maand naar een of twee voorstellingen van Utrechtse makers gaan. Met ingang van dit nieuwe theaterseizoen neemt Theater Utrecht de Wijkjury Utrecht onder haar hoede.

De afgelopen drie jaar was de Wijkjury Utrecht ondergebracht bij het Café Theater Festival. Naar het voorbeeld van de landelijke Wijkjury van Adelheid Roosen / Female Economy, brengt de Wijkjury Utrecht nieuw publiek naar het theater. Zestien Utrechters uit alle wijken van de stad, variërend in leeftijd en afkomst, verkennen samen de reikwijdtes van het theateraanbod. Ze gaan actief met elkaar en met makers in gesprek en worden voorbereid op hun bezoek. Aan het eind van het seizoen bepalen zij hun keuze van wat volgens hen de beste voorstelling van het seizoen is. Met een nieuwe, onbevangen blik laten ze een ander geluid in de theaterwereld horen. Dit doen ze onder leiding van Jordy Roeten, wijkjury coördinator.

De Wijkjury Utrecht bestaat uit: Ambika, Rita, Esther, Florie, Gieta, Johanna, Lila, Martine, May, Pasram, Niermala, Sanne, Ursula, William, Warda, Zakaria. Ze wonen in verschillende wijken: Tolsteeg, Overvecht, Zuilen, Centrum, Zeeheldenbuurt, Leidsche Rijn, Lombok, De Meern, Oudwijk. (op de foto staan ze niet allemaal)

(foto's: Anna van Kooij)